Annons

Luka har tävlat klart i "Idol"

Finalen i årets "Idol" närmar sig med stormsteg och på fredagskvällen stod fyra semifinalplatser på spel. För katten med nio liv, Luka Nemorin, är det dock färdigtävlat.
Tv • Publicerad 11 november 2022
För Luka Nemorin är det färdigtävlat i "Idol". Arkivbild.
För Luka Nemorin är det färdigtävlat i "Idol". Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Det blev en känslosam afton när idolerna fick tillägna både fansen och en närstående person en låt. Sebastian Rydegren och Klara Almström inledde kvällen med att sjunga för sina sina mammor och fick både ris och ros av juryn.

Luka Nemorin, som hängt löst ett antal fredagar, tog med Benjamin Ingrossos "Smile"– som han sjöng till sin bästa kompis – sig till en ny emotionell nivå, enligt juryn.

Annons

– Katten med nio liv. Du har rest dig varje gång och jag är bergtagen av din röst, sade Anders Bagge.

Men återigen var det Nike Sellmar, det norrländska guldet som programledaren Pär Lernström kallade henne, som dominerade kvällen. Hon tokhyllades av en stående jury för sin tolkning av Bob Dylans "Make you feel my love", tillägnad hennes moster.

– Bästa arrangemanget i "Idols" historia, sade en enig jury.

Även Albin Tingwalls hyllning till sin storebror med Coldplays "Fix you" väckte starka känslor både hos juryn, som stod upp, och brorsan som storgrät.

Fem idoler skulle dock bli fyra och när tittarna sagt sitt var det Luka Nemorin och Sebastian Rydgren som fick ta plats i de fruktade blå stolarna. Till slut var det Luka som fick lämna programmet.

Fakta: Finalisterna i "Idol" 2022

Nike Sellmar, Piteå

Sebastian Rydgren, Järfälla

Klara Almström, Spånga

Albin Tingwall, Sigtuna

(Luka Nemorin, Kristinehamn, åkte ut vecka 7)

(Ida Hallquist, Bromma, åkte ut vecka 6)

(Julien Keulen, Stockholm, åkte ut vecka 5)

(Ruby Lindén, Skövde, åkte ut vecka 5)

(Caroline Ellingsen, Svedala, åkte ut vecka 3)

(Carmen Toubia, Habo, åkte ut vecka 2)

(Vera Arkelid, Berlin, åkte ut vecka 1)

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons