Annons

Malala Yousafzai gör tv för Apple

Tv • Publicerad 8 mars 2021
Malala Yousafzai har skrivit på för Apple TV plus i syfte att utveckla innehåll för strömningstjänsten. Arkivbild.
Malala Yousafzai har skrivit på för Apple TV plus i syfte att utveckla innehåll för strömningstjänsten. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Fredspristagaren Malala Yousafzai ska börja utveckla innehåll för Apple TV plus. Hon ska bland annat jobba med dokumentärer, drama, komedier och barn-tv-serier. Tanken är att den berömda aktivisten ska dra nytta av sin förmåga att inspirera människor över hela världen, rapporterar The Wrap.

"Jag tror på kraften som finns i berättelser, den kan föra familjer samman, skapa vänskapsband, bygga rörelser och inspirera barn att drömma", säger Malala Yousafzai i ett uttalande.

Annons

"Jag är tacksam för möjligheten att stödja kvinnor, unga människor, författare och konstnärer i att skildra världen så som de ser den", tillägger hon.

Malala Yousafzai, som 17 år gammal tilldelades Nobels fredspris 2014, har tidigare skrivit en uppmärksammad självbiografi och ytterligare två böcker. Hon har medverkat i en dokumentär om sin uppväxt och grundat en fond till stöd alla kvinnors rätt till utbildning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons