Annons

Målning såld för drygt 770 miljoner kronor

Konst • Publicerad 3 mars 2022
Målningen "L'empire des lumieres" av den belgiske konstnären René Magritte har sålts för motsvarande nästan 770 miljoner svenska kronor på en auktion i London.
Målningen "L'empire des lumieres" av den belgiske konstnären René Magritte har sålts för motsvarande nästan 770 miljoner svenska kronor på en auktion i London.Foto: TOLGA AKMEN/AFP/TT

Den surrealistiska målningen ”L'Empire des lumières” av den belgiske konstnären René Magritte, har gått under klubban för ett rekordpris på en auktion i London, skriver tyska Spiegel.

Målningen anses vara ett av surrealismens mest definierande motiv och summan, 71,4 miljoner euro – motsvarande nästan 770 miljoner svenska kronor – är nästan tre gånger högre än den hittills dyraste Magritte-målningen som sålts.

Det uppskattade värdet för konstverket var motsvarande 54 miljoner euro, drygt 580 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons