Annons

Man döms för att ha stalkat Linnéa Claesson

Nöje • Publicerad 9 december 2020
Linnéa Claesson har blivit förföljd av en man som nu döms till villkorlig dom och skadestånd. Arkivbild.
Linnéa Claesson har blivit förföljd av en man som nu döms till villkorlig dom och skadestånd. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En man i 50-årsåldern från Helsingborg döms för att ha stalkat influeraren Linnéa Claesson under en stor del av 2019. Mannen har mejlat upp till 13 gånger per dag och sökt upp Claesson i hennes lägenhet i Stockholm.

Linnéa Claesson ansökte om och fick igenom kontaktförbud mot mannen i mars i fjol, men hittade ändå ett vykort från mannen i sin bostad några månader senare.

Annons

– Anledningen att jag berättar om det jag varit med om är att synliggöra problemet och också visa att det faktiskt går att få personer fällda om man anmäler. Varje gång någon döms för den här typen av brott är det jättebra. Jag önskar ingen att behöva utsättas för stalkers och olika former av förföljelse, säger hon i en kommentar till Kvällsposten.

Mannen döms till villkorlig dom men slipper böter eftersom han satt häktad under sex veckor hösten 2019. Han döms även till att betala 30 000 kronor i skadestånd till Linnéa Claesson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons