Annons

Manson i förlikning efter våldtäktsstämning

Metallrockaren Marilyn Manson har nått en förlikning med en kvinna som stämt honom för att ha våldtagit henne, rapporterar tidningen Billboard.
Nöje • Publicerad 29 september 2023
Marilyn Manson har anklagats för övergrepp av flera kvinnor. Arkivbild.
Marilyn Manson har anklagats för övergrepp av flera kvinnor. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Advokaten Adam Wolf, som företrätt kvinnan som inte avslöjat sitt namn utan endast är känd som "Jane Doe", lämnade in dokument gällande förlikningen till en domstol i Los Angeles på onsdagen, bara en vecka innan rättegången mot Manson skulle ha startat.

Enligt ett uttalande från Marilyn Mansons advokat Howard King innebär förlikningen att kvinnan drar tillbaka sina anklagelser i utbyte mot en summa pengar som "motsvarar en bråkdel" av de pengar hon krävt i stämningen.

Hot och mobbning

Annons

Efter beskedet om förlikningen sade kvinnan i ett uttalande till tidningen Rolling Stone att hon till att börja med var helt inställd på att rättegången skulle genomföras men att hon ändrat sig efter att de senast två och ett halvt åren ha utsatts för "hot, mobbning och förföljelse" som intensifierats de senaste veckorna.

I uttalandet till Rolling Stone säger "Jane Doe" att hon inte var ute efter pengar utan bara vill ha rättvisa. "Men om det hade blivit en rättegång hade jag inte längre kunnat vara anonym och blivit skuldbelagd som offer".

"Jane Doe" säger att en stor anledning till att hon gick med på förlikning var att Manson gick på hennes inledande förhör och att hon tvingades "svara på aggressiva frågor" i sju timmar medan han "stirrade på henne från andra sidan rummet".

Våldtäkt och tortyr

Enligt stämningen som "Jane Doe" lämnade in i juni 2021 våldtog och torterade Marilyn Manson henne 2011. Han ska också ha hotat att döda henne och sagt att han skulle "komma undan med det" eftersom han var "en kändis med kontakter inom polisen".

De senast två åren har flera kvinnor anklagat Marilyn Manson för sexuella övergrepp, bland dem hans tidigare flickvän "Game of thrones"-skådespelaren Esmé Bianco, hans tidigare personliga assistent Ashley Walters och även den tidigare flickvännen Ashley Morgan Smithline.

Stämningarna från Walters och Smithline ogillades av domstol och Esmé Bianco och Manson nådde en förlikning i januari i år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons