Annons

Massiv technoparad i Berlin

Musik • Publicerad 10 juli 2022
20|000 technofans i Berlin dansade på gatorna för att få stadens elektroniska musik erkänd som världskultuarv.
20|000 technofans i Berlin dansade på gatorna för att få stadens elektroniska musik erkänd som världskultuarv.Foto: Joerg Carstensen/AP/TT

Technoparaden "Rave the planet" tog över Berlins gator under lördagen. Initiativtagarna vill att stadens elektroniska dansmusik klassas som ett världsarv enligt "World Heritage list".

Paraden samlade runt 20 000 personer men gick enligt tysk polis lugnt till.

Annons

En av organisatörerna var en DJ känd som Dr. Motte, 62, som grundade "Love parade" - en stor festival för elektronisk musik som startade 1989, pågick till 2006 och som mest hade 1,5 miljoner besökare. Varumärket har sedan dess använts av olika festfixare. 2010 hölls en "Love parade"-fest i Duisburg där 21 personer dog.

Dr. Motte sade till AP att det behövs ovillkorad basinkomst för artister och att Berlins klubbkultur ska erkännas som ett immateriellt kulturarv av Unesco, FN:s kulturbyrå.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons