Annons

McConaughey funderar på att bli politiker

Matthew McConaughey funderar på att försöka att bli guvernör i sin hemdelstat Texas i USA.
Nöje • Publicerad 12 mars 2021
Matthew McConaughey utesluter inte att bli politiker. Arkivbild.
Matthew McConaughey utesluter inte att bli politiker. Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/AP/TT

I podden " The balanced voice " säger den Oscarsbelönade skådespelaren att han överväger att kandidera för guvernörsposten, på en fråga från värden Rania Mankarious.

– Jag tror att jag har ett och annat att lära ut och dela med mig av. Och vad är min roll? Vilken kategori i nästa livskapitel kommer jag att ge mig in i?, säger McConaughey.

Annons

Om Matthew McConaughey gör allvar av planerna går han upp mot nuvarande Texasguvernören, republikanen Greg Abbott, som satsar på att bli vald för en tredje mandatperiod i delstaten i nästa års mellanårsval.

Det är inte helt ovanligt att skådespelare sadlar om för att bli politiker. Det mest kända exemplet är Ronald Reagan som blev både guvernör och president. Även Arnold Schwarzenegger blev guvernör, och Clint Eastwood har varit borgmästare i Carmel-by-the-Sea i Kalifornien.

Matthew McConaughey sågs senast på vita duken som knarkboss i Guy Richies "The gentlemen".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons