Annons

Medina gör comeback i "Allsången"

Efter en sex år lång paus återförenades Medina i årets upplaga av Melodifestivalen – och nu är det dags för duon att återvända till "Allsång på Skansen".
Musik • Publicerad 11 juli 2022
Medina gjorde comeback i årets Melodifestival – och snart är det dags för duon att ställa sig på scenen på Skansen i "Allsången". Arkivbild.
Medina gjorde comeback i årets Melodifestival – och snart är det dags för duon att ställa sig på scenen på Skansen i "Allsången". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Medina, som består av Sami Rekik och Ali Jammali, fick sitt stora genombrott 2012, men hade redan innan dess varit vänner i många år. Efter en sex år lång paus återförenades duon först i årets upplaga av Melodifestivalen – där de knep tredjeplatsen med låten "In i dimman".

Den 12 juli ställer sig Medina på "Allsångs"-scenen på Skansen – som de gästade redan för nio år sedan – och att återigen få medverka i det populära programmet betyder mycket, enligt duons ena halva Ali Jammali.

Annons

– Det är ett kvitto på att det du gör är uppskattat av den svenska publiken. Det är inte alla som får möjligheten att synas på en sån plattform, och när man väl får stå där är det ett privilegium. När du får vara med i "Allsången" så vet du att du har gjort något bra – och något som folk älskar, säger han.

"Är som bröder"

Efter att 2003 ha släppt debutalbumet "Rumble in Fiskayet" och därefter haft hits som sommarplågorna "Där palmerna bor", "Se på mig nu" och "Miss Decibel" bestämde sig de båda medlemmarna i Medina 2018 för att gå skilda vägar. Under de följande sex åren pratade duon inte ens med varandra – men tankarna på att en dag kunna mötas igen fanns hela tiden där, enligt Ali Jammali.

– Sami och jag är ju som bröder och har känt varandra väldigt länge – men vi är båda väldigt envisa. Men eftersom jag är yngre kände jag till slut att jag var lillebrorsan i relationen och bestämde mig för att ta första steget – och då visade det sig att Sami var inne på samma bana. Så han svarade och sa att vi måste träffas – och när vi väl hade rensat luften var det som att ingenting hade hänt, säger han och fortsätter:

– Och att Medina återuppstod var bara en bonus. Det var Sami som tog upp det efter att vi hade setts ett par gånger, och sa på sin stockholmska: "Nu när vi ändå är vänner så har vi ju vår bebis att tänka på också". Det vill säga Medina.

"Nytändning på ny skala"

Efter den storstilade comebacken i årets upplaga av Mellon har duon befunnit sig på de svenska vägarna under en intensiv turné. Och att återigen få möta publiken efter en sex år lång paus – och inte minst en pandemi – har varit minst sagt omtumlande, enligt Ali Jammali.

– Vi har varit på turné sedan veckan efter Mellon och det har verkligen varit full fart – och att möta publiken igen är en nytändning på en helt ny skala. Inte nog med att Medina har haft ett break, det har ju varit en pandemi också, där vi har varit isolerade och knappt sett människor. Så det har varit från noll till hundra, säger han och fortsätter:

– Och tack vare Mellon har vi fått en ny publik – med allt från småbarn till Ing-Britt, 75 år – vilket är lite nytt för oss. Det är jättekul och omtumlande – och vi är väldigt tacksamma för det. Så det är lite av en "fairy tale."

Fakta: De är med i "Allsången"

12 juli: Medina, Eric Bibb, Myra Granberg

19 juli: Sahara Hotnights, Casanovas, Tone Sekelius, Linnea Henriksson

26 juli: Hanna Ferm & Junie, Moonica Mac, Nanne Grönvall, Hasse Andersson, Thomas Stenström

2 augusti: Mikael Wiehe, Alba August, A36, Afro-Dite

9 augusti: Iris Bergcrantz, Marcus och Martinus, Albin Lee Meldau, Molly Sandén – Allsångskvällen är din

16 augusti: Tommy Körberg, Ella Tiritiello, Siw Malmkvist

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons