Annons

Moa Hoffs illustrationer lyfter Malte Perssons rimmade bilderbok

Ett kalas, en massa mat och en svängig bas. Malte Perssons och Moa Hoffs nya bilderbok är en yvig, rytmisk berättelse om två charmiga råttor.
Recension • Publicerad 20 april 2024
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Bilderbok (från 3 år)

Knut & Klas på knytkalas

Text: Malte Persson

Bild: Moa Hoff

Förlag: Bonnier Carlsen

Malte Perssons rim är ett noggrant hantverk, tycker recensenten Jonna Fries om ”Knut & Klas på knytkalas”.
Malte Perssons rim är ett noggrant hantverk, tycker recensenten Jonna Fries om ”Knut & Klas på knytkalas”.Foto: Sara Mac Key

Vad är ett knytkalas? Knut och Klas får inbjudningskort och tar ordlistan till hjälp, men sedan förbereder de sig på vitt skilda sätt.

”Knut & Klas på knytkalas” är ett yvigt samarbete mellan Malte Persson och illustratören Moa Hoff. Knut gör ivrigt sallad, bullar, maräng, pizza och paj. Klas chillar, spelar och tänker: ”Palt? Popcorn? Picklad haj?”.

”Höjdpunkten här är bilderna som festligt blandar nystan, kapsyler och grönsaker med instrument, surdegsburkar och bakverk i miniatyr”
Annons

Texten flödar fram med rim och rytm. Det är ett noggrant hantverk som fångar vännernas olikheter och fokus flyttas effektfullt mellan dem på varje rad, men berättelsen som helhet kunde balanserats bättre.

Höjdpunkten här är bilderna som festligt blandar nystan, kapsyler och grönsaker med instrument, surdegsburkar och bakverk i miniatyr. Knut och Klas har fått formen av charmiga råttor och blir i sig ett roligt inslag i leken med proportioner.

”Knut och Klas på knytkalas” av Malte Persson och Moa Hoff
”Knut och Klas på knytkalas” av Malte Persson och Moa Hoff
Jonna FriesSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons