Annons

Moderna Museet öppnar igen

Konst • Publicerad 12 mars 2021
Utställningen med Alberto Giacometti är förlängd till den 30 maj. Arkivbild.
Utställningen med Alberto Giacometti är förlängd till den 30 maj. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Torsdag den 25 mars öppnar Moderna Museet i Stockholm igen. Nu för en begränsad publik. För besökare till separatutställningarna krävs också förbokade biljetter. Museet hann visa den pågående utställningen "Ansikte mot ansikte" med Alberto Giacomettis konst under bara tre veckor före stängningen i slutet av november. Utställningen, som är en av museets största satsningar på senare år, har förlängts till 30 maj och för just Giacometti utökar museet öppettiderna.

Även Lea Porshagers utställning "Stripped" kan nu visas och få vernissage. Slutdatumet för hennes utställning är framflyttat till 16 maj.

Annons

"Återöppnandet har planerats in i minsta detalj för att det ska vara säkert för både besökare och personal", säger Moderna Museets överintendent Gitte Ørskou i ett pressmeddelande.

Moderna Museet i Malmö återöppnar den 16 mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons