Annons

Mona Haskel är död

Nöje • Publicerad 15 mars 2021

Mona Haskel, som var regiassistent, scripta och inspelningsledare har gått bort vid 85 års ålder, meddelar Göteborgs-Posten. Hon blev kanske mest uppmärksammad för sitt långvariga samarbete med Hans Alfredson och Tage Danielsson.

Hasse och Tage skötte arbetet på scenen, Mona Haskel skötte allt annat. Så beskriver Kalle Lind, som ägnat ett avsnitt av sin podd "Snedtänkt" åt humorkungarnas allt-i-allo, trions relation.

Annons

– Hon skötte allt administrativt. Hon var en alltiallo. Hon hade stencilapparaten, bokföringen. Hon hade koll helt enkelt, säger Kalle Lind till GP.

Regissören Daniel Alfredson, son till Hasse Alfredson, beskriver Mona Haskel som en person med stor integritet.

– Det var också det de behövde. Det tror jag är skälet till att deras liv tillsammans blev så långt, att hon inte bara jamsade med utan stod upp för sig själv och vad hon tyckte och tänkte.

Han berättar för tidningen att Mona Haskel alltid var den första som fick se de nya sketcherna som skojarduon hittat på. Att hon inte bara var anställd utan också en god vän och en "partner in crime".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons