Annons

Mona Hatoum ställs ut i Stockholm

Konst • Publicerad 15 december 2021
Mona Hatoum ställer ut på Magasin III i Stockholm. Arkivbild.
Mona Hatoum ställer ut på Magasin III i Stockholm. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson

Konstnären Mona Hatoums verk visas på två ställen i Stockholm samtidigt under våren 2022: på Magasin III i Frihamnen och i konsthallen Accelerator vid Stockholms universitet.

Hatoum använder sig av bland annat installation, skulptur, performance och fotografi i utforskandet av frågor kring hemmet och exilen, minnet och förlusten. Till separatutställningen på Magasin III skapar hon också det nya verket "Electrified (variable IV)".

Annons

”Genom att ständigt skifta positioner tycks Hatoum ifrågasätta alla befästa sanningar och uppfattningar om världen. Perspektivet är ofta den enskilda individens i relation till det strukturella och institutionaliserade våldet och maktutövandet”, skriver kuratorn Olga Krzeszowiec Malmsten, i ett pressmeddelande.

Mona Hatoum föddes 1952 i en palestinsk familj i Beirut. När hon var på besök i London 1975 bröt det libanesiska inbördeskriget ut, vilket hindrade henne från att återvända hem, och hon har bott i London sedan dess.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons