Annons

Monkees Michael Nesmith död

Musik • Publicerad 10 december 2021
Michael Nesmith under en konsert 2014. Arkivbild.
Michael Nesmith under en konsert 2014. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/T

Den amerikanske artisten, skådespelaren och låtskrivaren Michael Nesmith, känd från The Monkees, är död, rapporterar Rolling Stone. Han blev 78 år gammal.

"Med oändlig kärlek meddelar vi att Michael Nesmith den här morgonen gick bort i sitt hem, omgiven av familj, i frid och av naturliga orsaker", skriver hans familj till tidningen.

Annons

Nesmith var gitarrist i The Monkees, som nådde stora framgångar både som tv-serie och band. Bland deras hits märks "I'm a believer" och "Daydream believer".

Efter att gruppen splittrades 1970 gjorde sig Nesmith ett namn som låtskrivare – bland annat skrev han "Different drum" som blev en hit med Linda Ronstadts band Stone Poneys – och producerade även film.

Då även Peter Tork och Davy Jones har gått ur tiden de senaste tio åren är Mickey Dolenz, 76, den sista levande medlemmen i The Monkees.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons