Annons

Mühlrads musik från inställd pjäs släpps

Musik • Publicerad 7 maj 2020
Jacob Mühlrads musik till Alex Schulmans monolog "Tröstrapporter" släpps innan föreställningen haft premiär. Arkivbild.
Jacob Mühlrads musik till Alex Schulmans monolog "Tröstrapporter" släpps innan föreställningen haft premiär. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Kompositören Jacob Mühlrad har skrivit musiken till Alex Schulmans monolog "Tröstrapporter" som skulle ha haft premiär på Dramaten under våren. På grund av coronaepidemin är premiären framflyttad till hösten, men nu ges publiken möjlighet att höra musiken som spelar en framträdande roll i föreställningen i inspelad form.

Musiken släpps i fyra omgångar under året, den första ep:n släpps 8 maj och innehåller fem spår, bland annat "Violas tema". "Tröstrapporter"-musiken är skriven och framförd av Jacob Mühlrad. Medverkar som pianist gör även Joel Lyssarides, som varit med och komponerat samt arrangerat flera av verken.

Annons

"Det har varit fantastiskt roligt att få göra det här projektet tillsammans med Joel, som enligt mig är Sveriges bästa jazzpianist," säger Jacob Mühlrad i ett pressmeddelande.

"Tröstrapporter" är Alex Schulmans debut som dramatiker, en monolog med Krister Henriksson i huvudrollen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons