Annons

Museum samlar berättelser om kriget i Ukraina

Ukrainakriget • Publicerad 1 mars 2022
Nordiska museet. Arkivbild.
Nordiska museet. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Med en ny insamling, "Kriget i Ukraina – berätta för framtiden", vill Nordiska museet i Stockholm dokumentera allmänhetens tankar och reaktioner kopplade till kriget.

– Det är del av Nordiska museets DNA att dokumentera samtidsskeenden. Det gäller både i kristid och i vardag. Nu vill vi samla ögonblicksbilder från detta historiska skede som drabbat oss alla, säger museets chef Sanne Houby-Nielsen i ett pressmeddelande.

Annons

Några av frågorna som museet vill ha svar på är "Hur nåddes du av nyheten om att Ryssland hade invaderat Ukraina?", "Hur känner du kring vad som händer i Ukraina?" och "Hur ser du på framtiden kopplat till det som händer i Ukraina?".

Bidragen till insamlingen hamnar i museets samlingar och kommer att fungera som ett underlag för framtidens forskare och publika arbete.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons