Annons

Nationalmuseum efterlyser bilberättelser

Konst • Publicerad 28 juni 2022
Bilskapandet i Sverige tog fart efter andra världskriget. Här syns interiören i en Volvo P1800 från 60-talet.
Bilskapandet i Sverige tog fart efter andra världskriget. Här syns interiören i en Volvo P1800 från 60-talet.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nästa sommar öppnar Nationalmuseum en utställning med fokus på svensk bilkultur. Nu uppmanar man allmänheten att öppna sina garage och låna ut undangömda bilskatter till museet.

Utställningen görs tillsammans med Bobo Ericzén från tv-programmet "Biltokig" och förutom föremål efterlyser Nationalmuseum publikens personliga bilberättelser.

Annons

– Den starka traditionen och kulturen kring motorfordon i hela Sverige har bidragit till att många av världens främsta bilbyggare och designers kommer härifrån. Nu när den svenska bilkulturen får ta plats i en utställning på Nationalmuseum vill vi leta upp fler historier, anekdoter och bilobjekt från hela landet, säger Bobo Ericzén i ett pressmeddelande.

Utställningen öppnar i augusti 2023.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons