Annons

Netflix satsar på fler svenska serier

Tv • Publicerad 2 juni 2022
"Barracuda queens" är inspirerad av verkliga händelser och får premiär på Netflix nästa år. Pressbild.
"Barracuda queens" är inspirerad av verkliga händelser och får premiär på Netflix nästa år. Pressbild.Foto: Netflix

Malin Persson Giolitos roman "I dina händer" och "Barracuda queens", ett drama om fem Djursholms-tjejer på 1990-talet som gör inbrott i överklassens fina villor, är Netflix nya svenska satsningar.

Producentduon Frida Asp och Fatima Varhos och deras nystartade produktionsbolag Asp Varhos ligger bakom båda serierna. Duon har tidigare bland annat producerat "Störst av allt", "Kärlek & anarki" och "Den osannolika mördaren" för Netflix.

"Det ska bli otroligt roligt att fortsätta vårt långa och givande samarbete med Netflix genom dessa två serier, som båda ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Att dessutom göra det på vårt egna bolag Asp Varhos är såklart något vi är extra stolta över", säger Frida Asp och Fatima Varhos i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons