Annons

Netflixstjärnan "tvingad" att komma ut

Den brittiske skådespelaren Kit Connor från Netflix ungdomsdrama "Heartstopper" har kommit ut som bisexuell mot sin vilja. Detta efter att han blivit utsatt för ett drev på sociala medier.
Tv • Publicerad 2 november 2022
Kit Connor som Nick Nelson i "Heartstopper". Pressbild.
Kit Connor som Nick Nelson i "Heartstopper". Pressbild.Foto: ROB YOUNGSON/NETFLIX

"Jag är bi. Gratulerar till att ha tvingat en 18-åring till att komma ut. Jag tror att vissa av er missade poängen med serien. Hejdå.", skriver skådespelaren på Twitter.

"Heartstopper" hade premiär i våras och handlar om en kärlekshistoria mellan två brittiska skolkillar, den ena spelas av Kit Connor. Till skillnad från sin motspelaren Joe Locke har Kit Connor aldrig skyltat med sin sexuella läggning – och den senaste tidens uppståndelse tog fart när Connor fångades på bild hand i hand med skådespelaren Maia Reficco i Paris, rapporterar BBC

Annons

Bilden fick sociala medier-användare att anklaga skådespelaren för att syssla med så kallad "queer baiting", att låtsas vara queer för att locka till sig hbtq-publiken.

Connor svarade med att försvinna från Twitter, men gjorde en kort comeback där han alltså gick ut med sin sexuella läggning och tog farväl av plattformen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons