Annons

New York-tidningar prisade av Pulitzerjuryn

Journalistik • Publicerad 4 maj 2020
Nyhetsbyrån AP:s fotograf Mukhtar Khan firar med sin familj i hemmet i Srinagar i den indiska delen av Kashmir. Anledningen är att han fått veta att han är en av tre AP-fotografer som belönats med Pulitzerpriset i featurefotokategorin för deras bevakning av konflikten i Kashmir och Jammu.
Nyhetsbyrån AP:s fotograf Mukhtar Khan firar med sin familj i hemmet i Srinagar i den indiska delen av Kashmir. Anledningen är att han fått veta att han är en av tre AP-fotografer som belönats med Pulitzerpriset i featurefotokategorin för deras bevakning av konflikten i Kashmir och Jammu.Foto: Afnan Arif/AP/TT

Pulitzerpriset, den mest prestigefyllda journalistikutmärkelsen i USA, har delats ut igen. Bland pristagarna märks tidningarna The New York Times och The New Yorker, som belönades i kategorierna undersökande journalistik, internationell rapportering, kommentar och featurejournalistik (New Yorker).

Nyhetsbyrån Reuters fotografer fick pris i nyhetsfotokategorin för sin bevakning av protesterna i Hongkong.

Annons

Pulitzerjuryn delar även ut pris i litteratur- och musikkategorier. Colson Whiteheads "The Nickel boys" fick pris i skönlitteraturkategorin, medan Anne Boyers "The undying", om cancervården i USA, utsågs till en av två pristagare i facklitteraturkategorin, tillsammans med Greg Grandin och hans bok "The end of the myth".

Anthony Davis opera "The Central Park five" fick pris i musikkategorin.

Årets prisutdelning sköts upp med två veckor då journalisterna i juryn var upptagna med coronarapportering och behövde mer tid på sig för att utvärdera de blivande pristagarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons