New York-tidningar prisade av Pulitzerjuryn

Journalistik • Publicerad 4 maj 2020
Nyhetsbyrån AP:s fotograf Mukhtar Khan firar med sin familj i hemmet i Srinagar i den indiska delen av Kashmir. Anledningen är att han fått veta att han är en av tre AP-fotografer som belönats med Pulitzerpriset i featurefotokategorin för deras bevakning av konflikten i Kashmir och Jammu.
Nyhetsbyrån AP:s fotograf Mukhtar Khan firar med sin familj i hemmet i Srinagar i den indiska delen av Kashmir. Anledningen är att han fått veta att han är en av tre AP-fotografer som belönats med Pulitzerpriset i featurefotokategorin för deras bevakning av konflikten i Kashmir och Jammu.Foto: Afnan Arif/AP/TT

Pulitzerpriset, den mest prestigefyllda journalistikutmärkelsen i USA, har delats ut igen. Bland pristagarna märks tidningarna The New York Times och The New Yorker, som belönades i kategorierna undersökande journalistik, internationell rapportering, kommentar och featurejournalistik (New Yorker).

Nyhetsbyrån Reuters fotografer fick pris i nyhetsfotokategorin för sin bevakning av protesterna i Hongkong.

Pulitzerjuryn delar även ut pris i litteratur- och musikkategorier. Colson Whiteheads "The Nickel boys" fick pris i skönlitteraturkategorin, medan Anne Boyers "The undying", om cancervården i USA, utsågs till en av två pristagare i facklitteraturkategorin, tillsammans med Greg Grandin och hans bok "The end of the myth".

Anthony Davis opera "The Central Park five" fick pris i musikkategorin.

Årets prisutdelning sköts upp med två veckor då journalisterna i juryn var upptagna med coronarapportering och behövde mer tid på sig för att utvärdera de blivande pristagarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.