Annons

Norran publicerar nyheter på engelska

Medier • Publicerad 13 februari 2023
Industriboomen i norra Sverige har fått tidningen Norran att börja göra nyheter på engelska. Arkivbild.
Industriboomen i norra Sverige har fått tidningen Norran att börja göra nyheter på engelska. Arkivbild.Foto: Helena Landstedt/TT

Nya industrietableringar som batterifabriken Northvolt har gjort att Skellefteå fått många nya engelskspråkiga invånare, och för att nå dem har lokaltidningen Norran börjat publicera nyheter på engelska.

På en undersajt till tidningens webbsida publiceras dels Norrans egna artiklar i en engelsk version, dels innehåll som är särskilt riktat mot den nya målgruppen.

Annons

– Vi märker att det är svårt för många nyinflyttade att ta del av vad som händer i stan. Genom att tillgängliggöra Norrans innehåll hoppas vi kunna bidra till att Skellefteås nya invånare ska känna sig välkomna och bli en del av samhället, säger Norrans chefredaktör Malin Christoffersson i ett uttalande i den egna tidningen.

Paul Connolly, med en karriär bakom sig som journalist på The Local och The Guardian i Storbritannien, har rekryterats som engelskspråkig redaktör.

Under den första tiden kommer Norrans artiklar på engelska att vara öppna för alla, men på sikt kommer en digital prenumeration att krävas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons