Annons

Norska rockbandet Kvelertak till Sverige

Kultur • Publicerad 11 april 2023
Norska Kvelertak med sångaren Ivar Nikolaisen uppträder på Sweden Rock festival. I höst kommer de tillbaka till Sverige. Arkivbild.
Norska Kvelertak med sångaren Ivar Nikolaisen uppträder på Sweden Rock festival. I höst kommer de tillbaka till Sverige. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det norska rockbandet Kvelertak gör tre spelningar i Sverige till hösten.

I samband med släppet av sin nya skiva, "Endling", åker bandet på turné och stannar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Annons

"På 'Endling' berättar vi historierna om Norges utdöda och utdöende män och kvinnor. Gamla och nya myter, kultur och ritualer vaknar till liv — folklivet som inte passar ett tv-seriekoncept. Vikingar och troll är för tv. Det här är på riktigt", säger bandets gitarrist Vidar Landa i ett pressmeddelande.

Sverigespelningarna startar i Stockholm, på nattklubben Debaser den 13 oktober, och fortsätter de kommande två dagarna till Pustervik i Göteborg och Plan B i Malmö.

Biljetterna släpps 14 april klockan 11.00 på arrangören Live Nations hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons