Annons

Norskt campingliv och tonårskärlek i ”Kändiscrush”

Kirsti Kristoffersen som jobbat med Marcus och Martinus har koll på musikbransch och fankultur, men hennes ungdomsfeelgood är ovanligt traditionell och bitvis tjatig.
Bokrecension • Publicerad 3 juni 2023
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Ungdomsroman (från 12 år)

Kändiscrush

Författare: Kirsti Kristoffersen

Översättning: Sofia Nordin

Förlag: Bonnier Carlsen

”Kändiscrush” av Kirsti Kristoffersen
”Kändiscrush” av Kirsti Kristoffersen

Karoline förvisas till Härsjöns camping och mormors husvagn under sommaren. Men det som verkat dötrist och långtråkigt blir alldeles underbart. Hon får en ny kompis och snyggingen Mathias besvarar hennes heta känslor.

”För att vara ungdomsfeelgood är den oväntat traditionell vad gäller kärlek och könsroller.”

Det långsamma campinglivet blir en kontrast mot nutidsmarkörerna instagram och facetime, och författaren som jobbat med Marcus och Martinus har koll på musikbransch och fankultur. Kändiscrushen syftar på en äldre popstjärna – tills lovet och förhållandet är över och det visar sig att Mathias ska tävla i ett Idol-liknande program.

Annons

Boken varvar dråpligt med tjatigt, och för att vara ungdomsfeelgood är den oväntat traditionell vad gäller kärlek och könsroller.

Baksidestexten beskriver snarare hela serien än den första boken. Så de två frågor som ställs där – ”Går det att vara kär i en superstjärna? Är han ens samma person fortfarande?” – besvaras inte. Synd, för just det var åtminstone jag nyfiken på.

Bella StenbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons