Annons

Ny Banksytavla hyllar brittisk vårdpersonal

Konst • Publicerad 7 maj 2020
Banksys nya konstverk sitter på väggen på ett sjukhus i Southampton i Storbritannien.
Banksys nya konstverk sitter på väggen på ett sjukhus i Southampton i Storbritannien.Foto: Andrew Matthews/AP/TT

En målning av den anonyma konstnären Banksy har dykt upp på sjukhuset Southampton General Hospital i Storbritannien, skriver BBC.

Den är placerad i en korridor nära akutmottagningen och visar en pojke som sitter på knä bredvid en papperskorg. I korgen finns en batman- och en spindelmannenfigur. De har ersatts av en ny superhjälte som pojken stolt håller upp: en sjuksköterska med munskydd och mantel.

Annons

Till skillnad mot många andra av den mystiske Banksys verk är denna målning uppsatt efter samråd med sjukhusledningen.

– Att Banksy har valt ut oss för att visa hur mycket vårdpersonalen bidrar till samhället i en ovanlig tid är en otrolig ära, säger Paula Head, som är ansvarig för stödorganisationen NHS Foundation Trust på Southamptons sjukhus.

Banksy inledde sin karriär med "vanlig" graffiti i början av 1990-talet och har därefter blivit ett världsnamn för sina satiriska verk med tonvikt på politik, etik och kultur. Banksys identitet har aldrig avslöjats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons