Annons

Ny roman om "Den lille prinsen"

Litteratur • Publicerad 4 september 2021
I oktober kommer en ny bok som utgår från "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry. Arkivbild.
I oktober kommer en ny bok som utgår från "Den lille prinsen" av Antoine de Saint-Exupéry. Arkivbild.Foto: Francois Mori

Med sin nya roman "Code 612. Qui a tué le Petit Prince?" vill den franske författaren Michel Bussi sprida nytt ljus kring sin föregångare Antoine de Saint-Exupéry och kring komplexiteten och djupet i hans verk, skriver Le Figaro. Enligt uppgifter från förlaget har Michel Bussi grubblat över "Den lille prinsen" och över författaren Antoine de Saint-Exupérys öde ända sedan sin tidiga ungdom.

Saint-Exupéry dog under oklara omständigheter i samband med en flygolycka 1944. Han fick aldrig uppleva det enorma genomslaget för "Den lille prisen" som gavs ut året före och som i dag är översatt till 318 språk, enligt rättighetsinnehavarna. Berättelsen handlar om en liten prins som kommit till jorden från rymden och som gör skarpa iakttagelser av människorna och deras liv. I grunden är boken ett försvar för barnet och dess ifrågasättanden.

Michael Bussi, som är av Frankrikes mest lästa spänningsförfattare, skänker förtjänsten från sin nya bok till Antoine de Saint-Exupérys ungdomsstiftelse som finansierar olika utbildnings- och miljöprojekt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons