Annons

Ny tjänst ska hålla festivalungdomar nyktra

Nöje • Publicerad 14 juli 2022
Genom ett nytt initiativ vill Festivalnätverket i Norrbotten att ungdomar ska hålla sig nyktra på sommarens festivaler. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.
Genom ett nytt initiativ vill Festivalnätverket i Norrbotten att ungdomar ska hålla sig nyktra på sommarens festivaler. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson / TT

Festivalnätverket i Norrbotten lanserar i år tjänsten ”Blås grönt” som ska hålla ungdomar nyktra under sommarens festivaler, som Luleås nya stadsfestival ”Putte i parken” som startar i dag, skriver P4 Norrbotten.

Föräldrar anmäler sina barn på festivalens sajt och efter festivalbesöket får ungdomarna blåsa i en alkoholmätare. När de gjort det får föräldrarna ett sms om nykterhetsnivå.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons