Annons

Nyskrivet av Stridsberg på Dramaten

Teater • Publicerad 9 mars 2021
Melinda Kinnaman spelar dottern och Göran Ragnerstam pappan i Sara Stridsbergs nyskrivna pjäs. Pressbild.
Melinda Kinnaman spelar dottern och Göran Ragnerstam pappan i Sara Stridsbergs nyskrivna pjäs. Pressbild.Foto: Jens Sethzman

I maj planerar Dramaten i Stockholm urpremiären för Sara Stridsbergs nyskrivna pjäs "Sårad ängel". Pjäsen handlar om en far (Göran Ragnerstam) och en dotter (Melinda Kinnaman) och utspelas under ett liv då de båda möts på olika platser för att sedan skiljas igen.

"Den utspelar sig i ett svindelperspektiv eller i en liten evighet som svävar nånstans mellan hans dödsbädd och början av hennes liv där de ännu väntar på att hennes mamma ska komma tillbaka", säger Sara Stridsberg i ett pressmeddelande.

Föreställningarna ges digitalt eller för inför fysiskt närvarande publik beroende på pandemiläge. Rebecka Hemse regisserar och artisten Sibille Attar har komponerat ny musik till föreställningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons