Annons

Nytt coronaupplägg Sundancefestivalen

Film • Publicerad 2 december 2020
Sundancefestivalen hålls nästa år i en coronasäkrad version. Arkivbild.
Sundancefestivalen hålls nästa år i en coronasäkrad version. Arkivbild.Foto: Arthur Mola/AP/TT

På grund av den pågående coronapandemin skiljer sig den kommande Sundancefestivalen i slutet av januari nästa år avsevärt från tidigare års evenemang.

Filmfestivalen arrangeras sedan 1978 årligen i Park City i den amerikanska delstaten Utah, men 2021 års variant kommer i stället att förläggas till hela 24 delstater – och till Puerto Rico, skriver Variety.

Annons

Under festivalen kommer man även att arrangera ett antal av visningarna på mindre biografer, där man vanligtvis visar independentfilmer – och till coronasäkra drive-in-biografer. Filmerna kommer även att finnas tillgängliga digitalt för publiken under festivalen.

– Även under de omöjliga förutsättningar som nu råder hittar konstnärer sätt att skapa djärva och levande verk – och Sundance, som är en plats där talanger upptäcks, kommer att se till att publiken får ta del av dessa verk, säger nytillträdda festivalchefen Tabitha Jackson till Variety.

2020 har varit ett dystert år för världens filmfestivaler, då såväl Cannesfestivalen som Hongkongs filmfestival tvingades ställa in på grund av coronapandemin. Inom den krisande filmbranschen hoppas man också att det nya upplägget för Sundance kan vara en chans att sprida independentfilmer till en större publik.

Sundancefestivalen grundades av bland andra skådespelaren och regissören Robert Redford och går nästa år av stapeln mellan den 28 januari och den 3 februari. Programmet till festivalen väntas släppas inom ett par veckor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons