Annons

Nytt lekprogram lockar fram vinnarskallarna

40 kändisar tävlar om att inte komma sist i Kanal 5:s nya program "Herre på täppan". Det bjuds på lekar som löptävling i simfötter, sovsäcksrace och konfettistädning.
Tv • Publicerad 5 november 2022
Programledaren Carina Berg leder Discovery+ och Kanal 5:s nya program "Herre på täppan".
Programledaren Carina Berg leder Discovery+ och Kanal 5:s nya program "Herre på täppan".Foto: Tim Aro/TT
"Nästa säsong kanske jag får vara med och bestämma lekarna", säger Carina Berg.
"Nästa säsong kanske jag får vara med och bestämma lekarna", säger Carina Berg.Foto: Tim Aro/TT

Vad har Anna Book, Martin Melin, Erik Lundin och Joy M'Batha gemensamt? De tävlar mot varandra i "Herre på täppan", som har premiär på Kanal 5 och Discovery +.

Konceptet är belgiskt från början och heter i original "De alleskunder". Det går ut på att 40 deltagare tävlar mot varandra samtidigt i olika tidskrävande moment, för att inte hamna på efterkälken och därmed elimineras.

Annons

– Hela programmet är som en enda stor midsommarlek och jag skrattade så mycket när jag fick se förlagan. Vi tar lek på stort allvar, det är mitt favoritupplägg när det kommer till den här typen av program, säger programledaren Carina Berg.

Sopar upp konfetti

I första avsnittet får deltagarna bland annat försöka fånga bollar, sopa upp konfetti och försöka uppskatta hur långt tre minuter är. Programmets äldsta deltagare är Lars-Åke Wilhelmsson, som är nöjd med sin insats.

– Jag blev förvånad själv att jag kom så långt som jag gjorde. Jag har fått droppfot, svårt att lyfta foten, och var tvungen att sätta mig ibland. Men när visselpipan väl gick och det var tävling var det bara att ösa på.

Carina Berg medverkar under själva tävlingarna som en röst från ovan, en "riktig retsticka" som är både djävul och ängel på samma gång.

– Det var svårt att inte springa ut och lägga mig i och säga "Nej nu gör ni fel!. Men jag blev glad av att se flera som hade en vinnarskalle utan dess like.

TT: Var det någon som utmärkte sig lite extra?

– Det var roligt att se hur alla tre från "Dolly style" slet. De tog sig igenom utmaningarna i långa peruker, färgade linser, platåskor och lösögonfransar. De gjorde de hyfsat svårt för sig själva, men dundrade igenom tävlingen på ett väldigt snyggt sätt.

Kvar och kämpar

De som åker ut i ett och samma avsnitt samlas allihop i ett rum tillsammans med Carina Berg för att titta på de deltagare som är kvar och kämpar.

– Det här är ett program som man ska titta på om man vill skratta och vara nöjd med att man själv inte utsätts för de här knäppheterna. Det är också väldigt skönt att sitta och tänka "det där hade jag gjort bättre".

Lars-Åke Wilhelmsson vittnar om långa inspelningsdagar och en del väntan när man ska samla ihop 40 olika viljor i samma rum. Totalt är det 39 tävlingar som deltagarna måste klara sig genom för att ha chansen att bli "Herre på täppan".

Annons

– När det väl blev dags för tävling så var alla så jäkla skärpta, det blev som på liv och död ibland. Jag tror att alla hade väldigt roligt, men det är synd om dem som åker ut först, de hade kanske varit bättre på andra grejer.

TT: Hur gärna ville du vinna?

– Jag ville verkligen, verkligen inte komma sist. Jag vart som barn på nytt!

Fakta: Samtliga deltagare i "Herre på täppan"

Alvaro Estrella

Anette Norberg

Angela Praxedes

Anna Book

Annie Moreau

Armand Krajnc

Bathina Philipson

Bingo Rimér

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson

Caroline Aronsson

Caroline Kronqvist

Cecilia Ehrling

Dag Tolstoy

Daniel Paris

Elin Härkönen

Elina Raeder

Erica Johansson

Erik Lundin

Fanny Melin

Izabella Andersson Acimovic

Joy M´Batha

Manoel ”Junior” Marques Lerin

Lisa Anckarman

Mackan Edlund

Magnus Hedman

Marcus "Mcuze" Johansson

Martin Melin

Maxine Nordlindh

Mikaela Laurén

Martin Edlund

Nemo Hedén

Petter Kjellén

Renaida Braun

Robert Andersson

Sandra Dahlberg

Sigrid Barany

Simon Lindström

Tobbe Blom

Tobias Karlsson

Vilma Davidsson

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons