Annons

Opera på Skäret kan inte vänta längre

För andra året i rad ställer Opera på Skäret in uppsättningen av Puccinis opera "Turandot". Restriktionerna gör att operan i Ljusnarsberg inte kan börja repetera.
Opera • Publicerad 5 maj 2021
Svenska Kammarorkestern i Örebro kan inte börja repetera till "Turandot" på Opera på Skäret. Arkivbild.
Svenska Kammarorkestern i Örebro kan inte börja repetera till "Turandot" på Opera på Skäret. Arkivbild.Foto: Karin Nilsson/TT

Anledningen är pandemin och att operan inte kan börja arbeta med kör eller med Svenska Kammarorkestern på grund av de restriktioner som fortfarande gäller för arbetsmiljön. Trots att premiären var planerad till 31 juli kan inte operaledningen skjuta upp repetitionsstarten längre.

"Hade vi bara fått komma igång med att repetera hade vi kanske kunnat rädda årets säsong. Positiva besked i publikfrågan hade vi kunnat vänta på ett tag till, eftersom vår spelperiod är i slutet av sommaren. Men utan repetitioner blir det inga föreställningar", säger operachefen Sten Niclasson i ett pressmeddelande.

Annons

Vacciner och prognoser om mindre stränga publikrestriktioner hade tänt hoppet hos Sten Niclasson.

"Så vi har jobbat på, inte minst med att säkerställa säkerheten för publiken. Därför känns det givetvis extra ledsamt att inte få möjlighet att erbjuda en upplyftande kulturupplevelse i sommar, när den som bäst behövs", säger Sten Niclasson.

2019 gav Opera på skäret "Trollflöjten" som sågs av 10 800 personer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons