Annons

Örebro länsteater blir Örebro teater

Teater • Publicerad 10 juni 2020
Örebro länsteater byter namn till Örebro Teater i samband med att man presenterar repertoaren 2020-2021.
Örebro länsteater byter namn till Örebro Teater i samband med att man presenterar repertoaren 2020-2021.Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Örebro länsteater byter namn till Örebro Teater – och presenterar samtidigt repertoaren för säsongen 2020-2021 i ett pressmeddelande.

Under den kommande säsongen ska teatern sätta upp den nyskrivna moralfilosofiska thrillern "Ravinen", skriven och regisserad av Amir Nizar Zuabi, och "The last dream of William Shakespeare", med regi och koreografi av Nikita Milivojević och Amalia Bennett.

Annons

Teatern vill också återförenas med sin publik, oavsett om det sker i teaterns salong eller på en digital plattform, enligt Rikard Lekander, som är konstnärlig ledare på Örebro Teater.

"I arbetet med årets repertoar har jag berörts av den emotionella resa som vårens isolering tvingat oss alla att utstå. Sällan har väl vårt behov av att vilja mötas och utbyta känslor och tankar med varandra blivit så tydligt som när det under våren delvis togs ifrån oss", säger han i pressmeddelandet.

Under säsongen sätter Örebro teater även upp "Stackars Birger" av Martina Montelius, som beskrivs som en "spring-i-dörrarna-tragedi om övergreppens dominoeffekter".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons