Annons

"Otäck. Lika otäck som en råtta"

Otäck. Krypande otäck. Lika otäck som en råtta. Det är det bestående minnet av Inger Frimanssons senaste thriller som är skickligt skriven med utlagda spår som får läsaren att ana oråd från början.
Kultur • Publicerad 25 augusti 2009
Inger Frimansson. Bild. Lars Pehrson
Inger Frimansson. Bild. Lars PehrsonFoto: 

Däremot tar det ett tag att inse vem som är offret. Och ända till sista sidan för att begripa om offret klarar sig. Eller egentligen ännu längre eftersom slutet är ganska öppet.

Intressant är också miljön som utspelar sig i Stockholms innerstad och Södertäljes utkant, med bokförläggare och bokhandlare i huvudrollen. När bokförläggaren Titus Bruhn ligger för döden ber han sin hustru Ingrid ta kontakt med hans före detta hustru Rose. Titus två vuxna döttrar hatar Ingrid för att hon tagit Roses plats, Rose själv känner sig fortfarande efter många år trampad på. Rose översätter böcker och utrotar råttor i källaren. Råttor av alla de slag. Och det är där Ingrids problem börjar. Eller är det Roses problem?

Maria Ehrenberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons