Annons

Pandemin dominerar Årets bild

Fotografi • Publicerad 9 mars 2021
TT:s och Exponeras fotograf Björn Larson Rosvall är nominerad i kategorin Årets vardagslivsbild inrikes för sin bild från Göteborgs drive-in-biograf i Frihamnen. Arkivbild.
TT:s och Exponeras fotograf Björn Larson Rosvall är nominerad i kategorin Årets vardagslivsbild inrikes för sin bild från Göteborgs drive-in-biograf i Frihamnen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Pandemin dominerade nyhetsåret 2020 och motivmässigt även nomineringarna till Årets bild 2021. Men här finns även Lotta Härdelins bild på en ensam panda i förkolnad eukalyptusskog utanför Parndana på Kangaroo Island samt en bild av Joel Marklund från protesterna i New York efter George Floyds död.

Den fotograf som har chans att vinna flest priser är Niclas Hammarström från Expressen med sex nomineringar följd av Lotta Härdelin på Dagens Nyheter som är nominerad i fyra kategorier. Paul Hansen och Alexander Mahmoud från Dagens Nyheter samt Joel Marklund från Bildbyrån har tre nomineringar vardera. De nominerade bilderna går att ta del av på www.kamerabild.se.

Annons

TT:s och Exponeras fotograf Björn Larson Rosvall är nominerad i kategorin Årets vardagslivsbild inrikes för sin bild från Göteborgs drive-in-biograf i Frihamnen.

Pristagarna tillkännages digitalt den 18 mars.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons