Annons

Pappan i "Mitt stora feta grekiska bröllop" död

Michael Constantine, som spelade patriarken Gus Portokalos i succéfilmen "Mitt stora feta grekiska bröllop" har avlidit, 94 år gammal.
Nöje • Publicerad 9 september 2021
Louis Mandylor, Nia Vardalos, Lainie Kazan och Michael Constantine i "Mitt stora feta grekiska bröllop" från 2002. Arkivbild.
Louis Mandylor, Nia Vardalos, Lainie Kazan och Michael Constantine i "Mitt stora feta grekiska bröllop" från 2002. Arkivbild.Foto: Rene Macura/AP

Han avled i sitt hem den 31 augusti efter en längre tids sjukdom, säger hans agent till New York Times.

Michael Constantine, som började sin karriär på Broadway, vann 1970 en Emmy för rollen som rektorn Seymour Kaufman i ABC-serien ”Room 222”. Genom åren fick Constantine, som själv hade grekiskt påbrå, ofta spela både judiska, italienska och ryska karaktärer.

Annons

Han gästspelade i tv-serier som “Perry Mason,” “Remington Steele,” “Mord och inga visor” och “Law & Order”, men det var som huvudrollsinnehavaren Nia Vardalos traditionsbundne pappa i "Mitt stora feta grekiska bröllop" som Michael Constantine blev känd för en bredare publik.

Filmen från 2002 hade en med amerikanska mått mätt en blygsam budget och släpptes först till ett begränsat antal biografer. Men succén var snart ett faktum och det är den film som dragit in mest pengar utan att ha legat etta på biotoppen i USA. Den nominerades till en Oscar för Bästa originalmanus.

Michael Constantine repriserade sedan sin roll som Gus Portokalos i tv-versionen “Mitt stora feta grekiska liv” på CBS 2003 och i biouppföljaren “Mitt stora feta grekiska bröllop 2” 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons