Annons

Paradox spelmässa ordnas på nätet

Spel • Publicerad 14 mars 2021
PDXCON ordnas i digital upplaga i maj i år. Arkivbild.
PDXCON ordnas i digital upplaga i maj i år. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Svenska utvecklaren och utgivaren Paradox kör en digital upplaga av sin spelmässa PDXCON i år.

Tidigare har mässan arrangerats i Stockholm, men flyttade 2019 till Berlin. Förra året ställdes evenemanget in till följd av pandemin.

Annons

Även i år påverkar virusspridningen planerna, och Paradox meddelar att man kommer att anordna ett digitalt evenemang den 21–23 maj, som blir gratis och öppet för alla intresserade. Minst ett helt nytt spel kommer att presenteras, från det egna utvecklingskontoret Paradox Development Studio, som bland annat ligger bakom kritikerhyllade "Crusader kings 3" som släpptes i höstas.

Supportrar uppmanas att delta med egna panelsamtal eller föredrag.

"Det har så klart varit ett väldigt svårt år för oss alla, och vi har jobbat på hur vi ska förändra PDXCON-upplevelsen för att möta de utmaningarna det innebär", säger Paula Thelin, evenemangsansvarig på Paradox, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons