Annons

Parlamentets första svarta kvinna skriver bok

Litteratur • Publicerad 9 mars 2021
Diane Abbott kommande memoarer heter "A woman like me". Arkivbild.
Diane Abbott kommande memoarer heter "A woman like me". Arkivbild.Foto: Dominc Lipinski/AP/TT

I sina kommande memoarer berättar Labourpolitikern Diane Abbott om hur hon 1987 blev Storbritanniens första svarta kvinna i parlamentet och om den "storm av fientlighet" som hon befunnit sig i sedan dess.

"A woman like me" publiceras sommaren 2022 då det gått 35 år sedan Diane Abbott blev parlamentsledamot. Hennes förläggare beskriver boken som "ärlig och rörande" och framhåller att Abbott berättar uppriktigt och humoristiskt, skriver The Guardian. Abbott skriver om sin barndom med jamaicanska föräldrar i norra London, om hur hon lyckades besegra mindervärdeskomplex men också om sitt politiska arbete för utbildning.

Annons

Under valupptakten 2017 fick Diane Abbott ensam ta emot hälften av de kränkande tweets som skickades till kvinnliga parlamentsledamöter.

Abbott själv ser fram emot att få berätta sin historia med egna ord.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons