Annons

Parnevik-podd på paus: "Lämnar plats"

Radio • Publicerad 7 juni 2020
Peg och Penny Parnevik pausar sin podd. Arkivbild.
Peg och Penny Parnevik pausar sin podd. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Peg och Penny Parneviks podd "Pillowtalk" tar paus en vecka på grund av proteststormen som präglar USA efter George Floyds död. Systrarna uppmanar på Facebook sina lyssnare att stötta svarta affärsidkare, engagera sig på olika sätt och ta del av exempelvis podden "Raseriet" och Instagram-programmet "Action4humanity", vilket Expressen har uppmärksammat.

"Det handlar inte om oss just nu. Vi har alltid fått ta plats och få våra röster hörda bara för att vi existerar, så i stället för att släppa avsnitt lämnar vi hellre plats för andra röster just nu. Det är det minsta vi kan göra. Det är på oss att skapa förändring och vi hoppas att ni som stöttar oss förstår att det innebär att stötta Black lives matter och aktiv anti-rasism", skriver Peg och Penny Parnevik.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons