Annons

Perfekt högläsning om längtan till julen

Olika rim och andra lyriska uttryck gör det lätt att längta efter tomten. ”Kommer inte tomten snart?” är en inspirerande och livfull bilderbok som lockar till högläsning.
Recension • Publicerad 2 december 2023
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Bilderbok (från 3 år)

Kommer inte tomten snart?

Text: Frida Naemi Persson

Bild: Moa Graaf

Förlag: Rabén & Sjögren

Förra året samarbetade illustratören Moa Graaf och författaren Frida Naemi Persson med en rimmad bilderbok om Halloween. I år kommer en om julen.
Förra året samarbetade illustratören Moa Graaf och författaren Frida Naemi Persson med en rimmad bilderbok om Halloween. I år kommer en om julen.Foto: Rabén & Sjögren

Barn kan tycka att veckorna före jul är dryga. Frustration av det slaget fångar Frida Naemi Persson in i titeln till bilderboken ”Kommer inte tomten snart?”, men hennes livfulla text är raka motsatsen till tråkig.

Eftersom den sprudlar av energi och allehanda aktiviteter finns det inte plats för den sortens känslor. Det handlar inte bara om att leka ystert i snö, utan också om att baka och slå in mängder med leksaker i paket. Och så går det förstås att göra lussefirandet till en riktig happening. Illustratören Moa Graaf bidrar starkt till detta.

Annons

Något berättande i traditionell mening blir det dock aldrig. Onomatopoetiska uttryck mixas med alla typer av rim, vilket skapar en stämningsfull och inspirerande känsla. De lyriska stroferna är korta och koncisa och härliga att läsa högt.

”Kommer inte tomten snart?” av Frida Naemi Persson (text) och Moa Graaf (bild)
”Kommer inte tomten snart?” av Frida Naemi Persson (text) och Moa Graaf (bild)
Ur ”Kommer inte tomten snart?”, illustration av Moa Graaf
Ur ”Kommer inte tomten snart?”, illustration av Moa Graaf
Peter GrönborgSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons