Annons

Piers Morgan lämnar morgonsoffan

Den brittiska journalisten och mediepersonligheten Piers Morgan har hoppat av sitt jobb som ankare för ITV:s morgonprogram "Good morning Britain".
Avhoppet kommer efter hård kritik mot Morgan efter den amerikanska tv-intervjun med Meghan Markle och prins Harry.
Tv • Publicerad 10 mars 2021
Den brittiske mediepersonligheten Piers Morgan. Arkivbild.
Den brittiske mediepersonligheten Piers Morgan. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

I måndags, morgonen efter att intervjun sänts, gick Morgan till angrepp på de båda, på ett för honom sedvanligt burdust sätt. Han sade bland mycket annat att han inte trodde på Markles ord om självmordstankar.

– Jag är ledsen, men jag tror inte på ett enda ord hon, Meghan Markle, sade. Jag skulle inte tro på henne om hon så läste upp vädret, sade han i rutan.

Stormade ut ur studion

Annons

Ett dygn och över 41 000 anmälningar till brittiska tv-tillsynsmyndigheten Ofcom senare försökte Morgan – som i många år gått hårt åt Markle – förklara sig men fick då svar på tal av programmets väderpresentatör Alex Beresford, som försvarade paret och kallade sin kollega patetisk och diabolisk.

Varpå Piers Morgan stormade ut ur direktsändningen för att inte komma tillbaka på en bra stund. Och några timmar senare meddelade ITV kort att:

"Efter samtal med ITV har Piers Morgan beslutat att det här är rätt tid att lämna 'Good morning Britain'. ITV has accepterat hans beslut och har inget mer att tillägga".

Inte konflikträdd

Morgan själv har inte kommenterat uppgifterna, men låter antyda att han inte kommer att tystna. Den flitige twittraren har lagt upp ett kort meddelande med en bild på en klocka och orden "Tick tack".

55-årige Piers Morgan är, försiktigt uttryckt, inte rädd för konflikter eller kontroversiella ståndpunkter. Han inledde sin karriär som skribent och redaktör inom den brittiska tabloidpressen innan han gick över till tv. Där har han varit såväl domare i både amerikanska och brittiska "Talang" som värd för ett intervjuprogram på CNN.

Han har genom karriären sparkat både uppåt och neråt och anklagats för såväl mobbning som för flitigt fraterniserande de med många kändisar han gärna syns på bild med.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons