Annons

Popbandet BTS donerar till Black lives matter

Musik • Publicerad 7 juni 2020
BTS donerar nio miljoner kronor till Black lives matter-rörelsen. Arkivbild.
BTS donerar nio miljoner kronor till Black lives matter-rörelsen. Arkivbild.Foto: Ben Hider/AP/TT

Det sydkoreanska k-popbandet BTS donerar en miljon dollar, motsvarande drygt nio miljoner kronor, till rörelsen Black lives matter. Gruppen säger i ett uttalande att man stöttar rörelsens arbete mot rasism och polisvåld.

"Vi tar ställning mot rasism och diskriminering. Vi fördömer våld. Du, vi och alla har rätt till respekt. Vi kommer att stå upp tillsammans", skriver BTS på Twitter.

Annons

Uttalandet ledde till att fans började donera pengar under hashtagen "Matchamillion", för att försöka samla in samma summa som idolerna och skänka till Black lives matter. BTS ställde i april in sin världsturné till följd av coronapandemin.

Många artister, både i USA och internationellt, har anslutit sig till protesterna efter den 46-årige George Floyds död vid ett brutalt polisingripande i Minneapolis den 25 maj.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons