Annons

Princes dödsbo samlar in pengar med konsert

Musik • Publicerad 12 maj 2020
En konsertvideo från Princes "Purple rain"-turné kommer för första gången att läggas upp på nätet, till förmån för en insamling till WHO:s coronafond. Arkivbild.
En konsertvideo från Princes "Purple rain"-turné kommer för första gången att läggas upp på nätet, till förmån för en insamling till WHO:s coronafond. Arkivbild.Foto: Liu Heung Shing/AP/TT

Funk- och r'n'b-ikonen Princes dödsbo kommer att strömma en konsert från 1985 med Prince och bandet The Revolution i tre dagar med start på torsdag.

Syftet är att samla in pengar till Världshälsoorganisationens stödfond till förmån för bekämpningen av covid-19. Google kommer att matcha donationer upp till motsvarande 49 miljoner kronor, skriver Rolling Stone.

Annons

Konserten är inspelad i New York i mars 1985, under Princes "Purple rain"-turné, och har funnits på hemvideo sedan tidigare. Men det blir första gången den läggs upp på Youtube.

En timme före premiären kommer The Revolutions forne trummis Bobby Z att svara på tittarfrågor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons