Princes dödsbo samlar in pengar med konsert

Musik • Publicerad 12 maj 2020
En konsertvideo från Princes "Purple rain"-turné kommer för första gången att läggas upp på nätet, till förmån för en insamling till WHO:s coronafond. Arkivbild.
En konsertvideo från Princes "Purple rain"-turné kommer för första gången att läggas upp på nätet, till förmån för en insamling till WHO:s coronafond. Arkivbild.Foto: Liu Heung Shing/AP/TT

Funk- och r'n'b-ikonen Princes dödsbo kommer att strömma en konsert från 1985 med Prince och bandet The Revolution i tre dagar med start på torsdag.

Syftet är att samla in pengar till Världshälsoorganisationens stödfond till förmån för bekämpningen av covid-19. Google kommer att matcha donationer upp till motsvarande 49 miljoner kronor, skriver Rolling Stone.

Konserten är inspelad i New York i mars 1985, under Princes "Purple rain"-turné, och har funnits på hemvideo sedan tidigare. Men det blir första gången den läggs upp på Youtube.

En timme före premiären kommer The Revolutions forne trummis Bobby Z att svara på tittarfrågor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.