Annons

Prisbelönta Anders Holmer bjuder in till rolig utflykt i nya bilderboken

Två små figurer tar med läsaren på en spännande tur i Anders Holmers ”Utflykt”. Det blir roligt och farligt, men en del barn kan ha svårt att hänga med, menar recensenten Urban Jarvid.
Recension • Publicerad 10 februari 2024 • Uppdaterad 13 februari 2024
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Anders Holmer är konstnär och arkitekt, och har fått flertalet priser och nomineringar för sina bilderböcker.
Anders Holmer är konstnär och arkitekt, och har fått flertalet priser och nomineringar för sina bilderböcker.Foto: José Figueroa
Bilderbok (från 3 år)

Utflykt

Text och bild: Anders Holmer

Förlag: Natur & Kultur

Konstnären Anders Holmer har givit ut en rad bilderböcker. De jag har läst har varit konstnärligt högtstående, men med ett ganska smalt tilltal. Texten har varit poetisk och handlingen framträtt i ganska små detaljer, så en del barn kan ha haft svårt att koppla samman text och bild.

Den här gången är det lite bredare. Historien har en tydlig handling. Två barn ger sig – kanske helt i fantasin – ut på utflykt. Landskapet och de själva förvandlas gång på gång, medan de pladdrar om vad en utflykt är. Det är ofta mycket roligt.

Annons

Det här är en bok som en del barn kommer att tycka mycket om, men inte alla. Främst kommer den att uppskattas av de i övre delen av åldersspannet, men även en del av dem kan behöva lite förklaring och stöd under läsningen.

bild 1/2
”Utflykt” av Anders Holmer
Uppslag ur ”Utflykt” av Anders Holmer
”Utflykt” av Anders Holmer
Uppslag ur ”Utflykt” av Anders Holmer
Urban JarvidSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons