Annons

Radiohjälpen startar tre Ukrainaprojekt

Radiohjälpen har sjösatt tre nya projekt i Ukraina med de pengar som man samlat in med allmänhetens hjälp.
Ukrainakriget • Publicerad 12 juli 2022
Ett av projekten som Radiohjälpen startat handlar om att ge skydd till barn som tvingats på flykt. Pressbild.
Ett av projekten som Radiohjälpen startat handlar om att ge skydd till barn som tvingats på flykt. Pressbild.Foto: Alfredo D\'Amato/DEC

Insamlingen startade i samband med Melodifestivalen, två dagar efter den ryska invasionen, och under våren har även flera stödkonserter hållits. Hittills har mer än 130 miljoner kronor samlats in.

Tio miljoner kronor av de insamlade pengarna ska gå till nödhjälp särskilt riktade till kvinnor och barn, fem miljoner kronor går till matleveranser och andra förnödenheter. Ytterligare fem miljoner kronor ska gå till skydd till barn som tvingats på flykt, till exempel genom att ge juridiskt och psykosocialt stöd.

Radiohjälpen planerar även ytterligare projekt i Ukraina där pengar bland annat ska gå till insatser för rent vatten, sanitet samt mediciner och krigskirurgi. (TT)

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons