Annons
Nyheter

Asiatiska börser faller på bred front

Ledande Asienbörser tar rygg på Wall Street och faller på bred front. Nedgången följer på dystra tongångar när det gäller USA:s arbetsmarknad och ekonomi från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) i onsdags kväll.
Börs • Publicerad 11 juni 2020
Något nedåt vid handelsstart vid de asiatiska börserna. Arkivbild.
Något nedåt vid handelsstart vid de asiatiska börserna. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Fed-chefens uttalande om att han räknar med en styrränta kring noll i minst två år till räckte inte för att hålla liv i den senaste tidens börsyra, som bland annat lyft Nasdaqbörsen i New York till rekordnivåer.

Tokyobörsens Nikkei 225-index föll 2,8 procent, medan det bredare Topix-index backar 2,2 procent. I nedgången föll bland annat bilaktier rejält. Nissan Motors aktie tappade nästan 9 procent av sitt börsvärde, medan Honda Motors aktie föll 5,7 procent.

Annons

Hongkongbörsen hade i den avslutande handeln sjunkit 1,7 procent, medan Shanghaibörsen hade backat 0,6 procent. Seoulbörsen var samtidigt ned 1,8 procent.

Taiwanbörsen stängde på en nedgång på 1,6 procent.

Världsmarknadspriset på olja följde med börserna nedåt och brentoljan ligger nu kring 40 dollar per fat, medan priset på stora valutor som USA-dollarn och den japanska yenen steg när investerare sökte sig till vad som upplevs som säkrare tillgångar i kristider.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons