Annons

Så blir årets "Så mycket bättre"

Hur det låter när Tommy Körberg tolkar Silvana Imam, eller när Loreen sjunger en av Jakob Hellmans låtar, får tittarna reda på när årets omgång av "Så mycket bättre" sänds i höst.
Nu är hela deltagarlistan offentliggjord.
Tv • Publicerad 11 maj 2020
Silvana Imam är en av artisterna som deltar i årets "Så mycket bättre". Arkivbild.
Silvana Imam är en av artisterna som deltar i årets "Så mycket bättre". Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT
Lisa Nilsson medverkar i årets "Så mycket bättre". Arkivbild.
Lisa Nilsson medverkar i årets "Så mycket bättre". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT
Markus Krunegård ska medverka i "Så mycket bättre" i sommar. Arkivbild.
Markus Krunegård ska medverka i "Så mycket bättre" i sommar. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

I juni drar inspelningen av TV4-programmet "Så mycket bättre" i gång, traditionsenligt med pensionatet Grå Gåsen på Gotland som bas. Plura Jonsson, som var med redan i premiäromgången 2010 ser fram emot att få vara med igen, trots att han tillhör en riskgrupp på grund av sin ålder.

– Jaha, då var det dags igen då att skämma ut sig eller nåt, nej jag vet inte. Jag har suttit i isolering ute på landet sedan i januari, så det blir intressant att se hur det ska gå till. Jag antar att de har läkare med, säger han på länk till "Nyhetsmorgon" på måndagsmorgonen.

Styrt upp bättre

Annons

Han minns sin tidigare medverkan i programmet som "kul och jobbig".

– När jag var med första gången var det ett helt nytt koncept och jag tror de har styrt upp det bättre nu, så att middagen inte börjar klockan elva på kvällen och sånt.

Exakt vilka åtgärder som produktionen kommer att vidta för att anpassa sig till coronasituationen ska man återkomma till.

Med i gänget i år är också Helen Sjöholm, som i en videohälsning berättar att hon ser fram emot att vara med.

– Det känns otroligt kul och spännande. Jag är ingen låtskrivare men jag ser emot att höra andra tolka sånger som jag har gjort genom åren och inte minst att få göra egna tolkningar av andras sånger.

En annan av årets deltagare är artisten Jakob Hellman, som blev en Grammisbelönad indiesensation när han släppte sitt hittills enda album "Och stora havet" 1989. Men strax därefter drog han sig undan rampljuset.

I programmet "Efter fem" säger han att inspelningen av programmet kommer lägligt med tanke på att det hade blivit en torftig sommar annars.

– Nu kan jag inte säga att man visste att det skulle bli så här, med corona och allt, men man anade väl. Så då är det fantastiskt att kunna spela och sjunga när man inte kan åka på turné, säger Hellman.

– Men jag hade nog tackat ja ändå, även om jag bara sitter med mina tolv låtar eller vad det nu är. Jag hade väl tänkt att jag skulle ha fler innan jag var med i programmet.

Stor nervositet

Utöver Jakob Hellman, Plura Jonsson och Helen Sjöholm utgörs årets deltagarlista av Tommy Körberg, Newkid, Loreen, duon Lili & Susie, Silvana Imam, Benjamin Ingrosso, Markus Krunegård och Lisa Nilsson (som även medverkade i den sjätte säsongen 2015) samt Ana Diaz, som besökte studion.

Annons

Hon har skrivit låtar till artister som Britney Spears, David Guetta och Jennifer Lopez och har nu slagit igenom själv som artist. Ana Diaz berättade att hon tar sig an uppgiften med stor nervositet.

– Det är lite nervöst, såna här sammanhang i och med att det är en stor produktion och jag inte är supervan vid det. Men jag tyckte att det lät så spännande. Saker som jag blir rädd för är jag intresserad av, säger Diaz.

Fakta: De medverkar i "Så mycket bättre" 2020

Benjamin Ingrosso

Lisa Nilsson

Markus Krunegård

Ana Diaz

Plura Jonsson

Helen Sjöholm

Tommy Körberg

Loreen

Newkid

Lili & Susie

Silvana Imam

Jakob Hellman

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons