Annons

Så mycket samlades in på Victoriakonserten

Musik • Publicerad 15 juli 2022
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland.
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Under den tv-sända Victoriakonserten på torsdagskvällen samlades drygt 1,9 miljoner kronor in till Kronprinsessan Victorias fond genom Radiohjälpen.

Hittills i år har allmänheten skänkt 5 972 127 miljoner konor till fonden, som stöttar projekt för barn och unga med funktionsnedsättning i Sverige.

Annons

Totalt mottogs 10 816 gåvor som kommer fördelas mellan föreningar som arbetar med att minska barns utanförskap och stärka rätten till en aktiv fritid för barn och unga med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom i Sverige.

Under konserten, som ägde rum i Borgholms slottsruin, framträdde Tomas Ledin, Tove Styrke, Janice, Victor Leksell och Jonathan Johansson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons