Annons

Sean Penn har lämnat Ukraina

Nöje • Publicerad 1 mars 2022
Sean Penn besökte ukrainska soldater i Donetsk i november förra året. Arkivbild.
Sean Penn besökte ukrainska soldater i Donetsk i november förra året. Arkivbild.Foto: AP/TT

Skådespelaren Sean Penn, som vid krigsutbrottet befann sig i Ukraina för att filma en dokumentär, verkar nu ha lyckats lämna landet.

På Twitter skriver han: "Jag och två kollegor gick flera kilometer till den polska gränsen efter att ha övergett vår bil vid sidan av vägen. I nästan alla bilar (på bilden som publicerats i inlägget) färdas endast kvinnor och barn, många till synes utan bagage, och bilen är deras enda ägodel av värde".

Annons

Penn besökte senast i november Ukraina för att påbörja förberedelserna till dokumentären.

Det är inte första gången skådespelaren engagerar sig i humanitära insatser. I dokumentären "Citizen Penn" från 2020 får man följa Sean Penns resa när han startar en välgörenhetsorganisation till förmån för de drabbade av jordbävningen på Haiti 2010. Organisationen har även hjälpt till med testning och vaccin under coronapandemin.

Rättad: I en tidigare version angavs fel sträcka som vandrats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons