Annons

Sean Penn om Zelenskyj: "Något nytt"

Film • Publicerad 5 mars 2022
Sean Penn (till höger) under en intervju med en soldat från den ukrainska armén. Arkivbild.
Sean Penn (till höger) under en intervju med en soldat från den ukrainska armén. Arkivbild.Foto: Ukrainas försvarsmakt via AP/TT

Skådespelaren Sean Penn träffade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vid två tillfällen när han befann sig i landet för att filma en dokumentär om kriget.

I en intervju med CNN beskriver den amerikanske stjärnan nu sina två möten med presidenten.

Annons

– Jag vet inte om han upplever det som att han föddes för det här... Men för mig var det tydligt att jag stod inför något nytt vad gäller mod och värdighet i vår moderna värld.

Det första mötet mellan Penn och Zelenskyj ägde rum strax före krigsutbrottet och det andra skedde i torsdags förra veckan när Ryssland hade inlett sin invasion.

Den 61-årige skådespelaren lämnade Ukraina tidigare i veckan tillsammans med två kollegor efter att de övergett sin bil och korsat gränsen till Polen till fots.

Penn tror att kriget, oavsett utgång, lär bli långvarigt.

– - Det här är inget som kommer att ta slut snart oavsett vad som händer, det är jag helt säker på eftersom vi kommer att få se omfattande uppror i landet om Putin skulle vinna framgång, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons