Annons

Sekelius: Var en psykisk utmattning

Efter sin deltävling kollapsade Tone Sekelius och sov i flera dagar. Men inför semifinalen på lördag är hon lugnare.
Melodifestivalen • Publicerad 3 mars 2022
Tone Sekelius tävlar med låten "My way". Arkivbild.
Tone Sekelius tävlar med låten "My way". Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT
Lillasysters sångare Martin Westerstrand. Arkivbild.
Lillasysters sångare Martin Westerstrand. Arkivbild.Foto: Jessica Gow /TT

Det drar ihop sig mot helgens semifinaler i Melodifestivalen, och det är återigen tävlingsdags för Tone Sekelius. Efter deltävlingen häromsistens var hon så utmattad att hon kraschlandade på soffan och tillbringade flera dagar med att nästan bara sova efteråt.

– Det var en fysisk utmattning, det var en psykisk utmattning, det var så mycket som hände. Det var repetitioner, det var nervositet. Först efteråt kände jag att jag kunde andas på riktigt. Min kropp skrek åt mig att ta det lugnt.

Annons

Den här gången känner hon sig lugnare.

– Det känns väldigt skönt att det inte är som förra gången som man skulle ställa sig där och allt var var nytt och svårt. Nu var det mer att jag skulle fräscha upp numret lite och göra något som jag redan kunde och inte behöva lära mig något nytt, säger hon.

Har bytt klänning

En nyhet sedan sist är att hon har bytt scenkläder. Den svarta klänningen är numera utbytt mot en röd galaklänning, även den skapad av designern Linda Lindgren.

– Vi ville uppgradera numret mellan gångarna och kom fram till en röd klänning med en annan siluett. Det ska bli en liten surprise. Som tittare förväntar man sig den svarta och så kommer det en röd i stället, säger Sekelius.

På lördag ställs hon mot Alvaro Estrella, Danne Stråhed och Anna Bergendahl i sin grupp.

– Det känns som ett starkt startfält, men jag känner att jag har bra chanser. Jag tror på mitt nummer och på mig själv och jag tror att uppgraderingen av numret kommer att falla folk i smaken, säger hon.

Vill stötta Ukraina

För Lillasyster blir det andra veckan i rad på Friends Arena och enligt bandets frontman Martin Westerstrand går repetitionerna utmärkt.

Förra veckan orsakade bandet lite rabalder genom att måla den ukrainska flaggan på naglarna. Någon som SVT först ville stoppa, men sedan ändrade sig om. Martin Westerstrand säger att det mycket väl kan hända något liknande på lördag.

– Vi kommer att ta de chanser som vi får för att få folks uppmärksamhet på det fruktansvärda som händer. Exakt hur och i vilken form det händer vet jag inte, men det är viktigt för oss att använda vår plattform för att samla ihop support för Ukraina, säger han.

"Kom igen Sverige"

Efter de fyra deltävlingarna är Lillasyster det enda rockbandet som är kvar i årets Melodifestival och sångaren känner ett ansvar inför att vara rockens sista hopp i tävlingen.

Annons

– Jag hoppas så innerligt att vi får tillräckligt med röster på lördag så att vi får ta rocken till final. Med tanke på att rockbandet Måneskin vann hela skiten förra året kan jag tycka, fan, kom igen Sverige, ha med oss i final i alla fall, säger han.

Men motståndet i gruppen är hårt, konstaterar Westerstrand. Samtidigt är han glad att han hamnade i en annan grupp än Alvaro Estrella, som var den som slog ut bandet i Andra chansen förra året.

– Både Alvaro och vi har skrattat åt det där. Vad skönt det känns att vi slipper varandra den här gången i alla fall, säger han.

Fakta: Startordningen i semifinalerna

Första gruppen:

Tone Sekelius: "My way"

Alvaro Estrella: "Suave"

Danne Stråhed: "Hallabaloo"

Anna Bergendahl: "Higher power"

Andra gruppen:

Theoz: "Som du vill"

Lisa Miskovsky: "Best to come"

Lillasyster: "Till our days are over"

Cazzi Opeia: "I can't get enough"

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons