Annons

Selmapris till Yalla Trappan och Bianca Kronlöf

Kultur • Publicerad 7 mars 2022
Bianca Kronlöf. Arkivbild.
Bianca Kronlöf. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT
Kvinnokooperativet Yalla Trappan får årets Selma. Arkivbild.
Kvinnokooperativet Yalla Trappan får årets Selma. Arkivbild.Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Det ideella nätverket Yalla Trappan och komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf tilldelas det feministiska priset Årets Selma.

Yalla Trappan, som arbetar med att skapa arbetstillfällen och ökad ekonomisk självständighet för utlandsfödda kvinnor som saknar utbildning, får priset för att man med "konkreta insatser har stärkt kvinnornas position i samhället och tillsammans skapat en kooperativ kvinnokraft som gjort stor skillnad för många".

Annons

Bianca Kronlöf får priset i kategorin årets röst för att hon med boken "Brev till mannen" har "tagit bladet från munnen, krossat tystnadskulturen och startat en gryende folkrörelse för att förändra på djupet", som motiveringen lyder.

Priset delas ut av Selmastories, som är en del av Bonnierförlagen, den 8 mars och går till en person eller organisation som har gjort ett positivt avtryck i jämställdhetsdebatten under det gångna året. Priset består av 10 000 kronor och en gåva från en feministisk konstnär.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons