Annons

Simon J Berger i norskt actiondrama

Film • Publicerad 7 april 2022
Skådespelaren Simon|J|Berger medverkar, tillsammans med flera andra svenskar, i det norska historiska actiondramat ”Sulis”.
Skådespelaren Simon|J|Berger medverkar, tillsammans med flera andra svenskar, i det norska historiska actiondramat ”Sulis”.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Svenske skådespelaren Simon J Berger medverkar i det norska historiska actiondramat ”Sulis” tillsammans med Otto Fahlgren, som gör sin första stora huvudroll, skriver SF Studios i ett pressmeddelande.

Filmen berättar historien om arbetsrörelsens kamp för rättigheter i gruvstaden Sulitjelma, kallad Sulis, under 1900-talets början och bygger på faktiska incidenter som slutade med en revolt.

Annons

Filmen regisseras av Nils Gaup och förutom de svenska stjärnorna består rollistan av de norska skådespelarna Alexandra Gjerpen, Mads Sjøgård Pettersen, Stig Henrik Hoff och Heidi Ruud Ellingsen. Dessutom medverkar av samiska artisten och skådepselaren Sofie Jannock.

I övriga teamet ingår bland andra fotografen och Guldbaggevinnaren Anders Bohman, Rikard Waxin och Anna Hällgren.

Inspelningen har nyligen påbörjats och filmen planeras ha biopremiär i Norge under 2023, följt av en lansering i Sverige och internationellt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons